Українка пережила трансплантацію серця і врятувалася від хвороби, яка забрала життя її бабусі і мами. Про це розповіли у виданні ВВС.

Вінничанці Катерині Кравець медики встановили страшний діагноз-гіпертофічна кардіоміопатія. Це генетичне захворювання при якому відбувається потовщення м'язи міокарда.

Читайте Знай в Google News!

Від цього захворювання загинула мама дівчинки і її бабуся. Після смерті дружини батько Катерини почав часто пити спиртне і покінчив з життям. Тому дівчину виховував дідусь.

У дитинстві з серцем Катерини не було ніяких проблем, проте у віці 18 років медики підтвердили найстрашніші побоювання дівчини.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Катерину поклали в інститут Амосова, звідки відправили звернення до МОЗ України на включення дівчини в програму відправки хворих в інші країни.

"В черзі отримала 147-е місце, за яким очікувала трансплантацію. Розуміла, що не доживу. У лікарні сказали самостійно збирати гроші - 150 тисяч доларів. Для нас з дідусем-фантастична сума " - розповіла Катерина Кравець.

У 2016 році стан дівчини погіршився і вона потрапила в лікарню. Потім, оскільки вона була сиротою і мала інвалідність, її відправили до Мінська позачергово.

Катерина Кравець, фото: ВВС
Катерина Кравець, фото: ВВС

"Коли мене оглядали під час консиліуму, то головний кардіолог, ознайомившись з аналізами, запитав:" і ти ще жива?". Я опустила очі, думаю-хоча б не заплакати. Він сказав, що мені залишилося максимум місяць. Цю розмову я, напевно, ніколи не забуду " - додала Катерина Кравець.

Через деякий час знайшовся і донор для дівчини. Ним став 28-річний чоловік, який загинув у ДТП біля міста Вітебськ. Дані донорів пацієнтам не повідомляють, проте медики проговорилися, що загиблий був байкером.

На лікування дівчини МОЗ УКраїни виділив 150 тисяч доларів. З них 100 пішли на операцію, 20 на реабілітацію, а решту вона повернула до бюджету.

Зараз Катерині 24. Вона навчається у Вінницькому медичному коледжі імені Академіка Заболотного на акушерку і мріє виїхати до Білорусі. За її словами, там до людей після пересадки ставляться на багато промені, адже в Україні їй не дозволяють навіть отримати водійські права.

Катерина Кравець, фото: ВВС
Катерина Кравець, фото: ВВС
Катерина Кравець, фото: ВВС

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що львівські ангели зі скальпелями успішно прооперували одномісячну крихітку

Як повідомляв портал "Знай.uа", нелюд підпалив дівчину після сварки, перенесла 50 операцій і " воскресла"

Також, "Знай.uа" писав, що маленький українець подолав рак і вперше обійняв тата