Повторне зараження коронавірусом робить людину старше на 10 років. Про це розповіли в репортажі "ТСН тиждень".

Доктор пульмонологічного відділення Світлана Гук розповіла про власний досвід повторного зараження коронавірусом.

Читайте Знай в Google News!

За словами жінки, повторне зараження б'є по організму з новою силою і проти нього не допомагають антитіла, які виробилися під час хвороби.

В даний момент офіційно підтверджених випадків повторного зараження всього чотири на весь світ. Одним з них є 25-річний американець, який легко переніс хворобу в перший раз, а в другій був атакований більш агресивним штамом і його дивом вдалося врятувати.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також вчені з'ясували, що коронавірус крім легких вражає ще й мозок. Наслідком цього є стан тривожності, панічні атаки і думки про самогубство.

Медики, кадр з репортажу ТСН Тиждень: YouTube
Медики, кадр з репортажу ТСН Тиждень: YouTube
Медики, кадр з репортажу ТСН Тиждень: YouTube

Крім того, коронавірус розвиває хронічні захворювання і зараз навіть створюються групи людей, які перехворіли коронавірусом. Багато з них страждають від психічних розладів і хронічних захворювань різного характеру.

"Зі страшних наслідків, які спливають в нашій групі, це системний васкуліт, тобто ураження кровоносних судин. І йде ураження всіх органів, в яких відбувається активне кровопостачання, це нирки, серце і, звичайно ж, головний мозок", – говорить кандидат наук, викладач біології в Інституті фітотерапевтів (Монпельє, Франція) Тетяна Балюк.

В Українському інституті інфекційних хвороб припускають, що коронавірус може залишатися в організмі назавжди, як ВІЛ-СНІД або гепатит С і поступово руйнувати людину зсередини. Однак не відомо, де саме може знаходиться хвороба.

Якщо це припущення виявиться вірним, то вакцина від Covid-19, на створення коорою фармацевтичні корпорації витрачають мільярди, може виявитися марною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікування хворих коронавірусом показали на всю Україну, злякається навіть Кінг

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянка закликала медиків надіти халати в пік пандемії, хворі чекають

Також, "Знай.uа" писав, що Олена Зеленська розповіла про самопочуття зараженого Covid-19 президента