Багато хто любить м'ясні котлети, проте не у всіх це блюдо виходить смачним і соковитим. Кулінар Валентина Демидова поділилася рецептом смачних домашніх котлет, які сподобаються будь-кому.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЖінка розповіла, що цей рецепт дізналася від бабусі і з його допомогою змогла підкорити серце чоловіка.
Читайте Знай в Google News!
Для приготування котлет необхідно підготувати ряд інгредієнтів:
- 1 кг свинячо-яловичого фаршу;
- 2 цибулини;
- 2 зубочки часнику;
- 2 яйця;
- 1/2 черствого батона;
- 100 мл молока;
- сіль і перець за смаком;
- борошно для панірування;
- Олія соняшникова для смаження.
Спосіб приготування:
1. З батона необхідно зрізати кірку і розірвати м'якоть на шматочки. Потім її необхідно покласти в посуд, залити молоком і відставити в сторону.
2. Необхідно очистити цибулю і часник, після чого провести їх через м'ясорубку.
3. Потім потрібно провести через м'ясорубку розмочену в молоці м'якоть батона.
4. У посуд з батоном потрібно додати фарш, яйця, цибулю з часником і приправи. Все це необхідно добре перемішати до однорідної маси.
5. Фарш потрібно відбити об стіл. Після цього його необхідно накрити харчовою плівкою і дати настоятися 20-30 хвилин.
6. Далі потрібно скачати фарш в котлети. Форму і розмір можна підібрати за смаком. Для зручності роботи з фаршем руки рекомендується змочити водою.
7. Котлети потрібно обкатати в паніровці. Для цього можна використовувати борошно або панірувальні сухарі.
8. Котлети потрібно смажити на розігрітій сковороді з соняшниковою олією. Спершу їх необхідно обсмажувати на великому вогні до появи золотистої кірки з кожного боку. Потім вогонь необхідно зменшити на половину і накрити сковорідку кришкою на 3-4 хвилини.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, львівський сирник з карамеллю за рецептом Клопотенка
Як повідомляв портал "Знай.uа", соковите м'ясо з квасолею в горщиках
Також, "Знай.uа" писав, 7 тортиків до чаю-прості рецепти з зошитів наших бабусь