Сестри з Прикарпаття стали відомими модельєрами за кордоном. Про це розповіли в сюжеті "Наші за кордоном" програми "Подробиці".

18 років тому Галина Андріїв кинула роботу викладача у швейному училищі на Прикарпатті і поїхала з чоловіком працювати до Бельгії.

Читайте Знай в Google News!

Працювали вони нелегально. Галина допомагала місцевим жителям по господарству, а її чоловік працював на будівництві.

"Це не так все було просто, як ми собі те малювали. Довгий час ми дуже важко жили. На підлозі спали, роботи не мали, додому повернутися не могли" - розповіла Галина.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Пізніше до Галини приїхала її сестра Оксана і вони разом почали підшукувати їй роботу прибиральниці. Розглядаючи різні вакансії вони потрапили в ательє, де шили одяг.

"Я заходжу в ательє, і у мене відразу така посмішка. А вони: "А чому ви смієтеся?". Я кажу: "Мені смішно, тому що це моя професія"". - додала Галина.

Галина Андріїв, кадр з репортажу Наші за кордоном: Facebook
Галина Андріїв, кадр з репортажу Наші за кордоном: Facebook
Галина Андріїв, кадр з репортажу Наші за кордоном: Facebook

Так, Галину взяли працювати на пошиття одягу — вона шила весільні та вечірні сукні. Через 2 роки жінка легалізувалася в Бельгії і відкрила свій власний салон. Вона вже добре розуміла смаки місцевих жителів, що принесло її підприємству успіх.

Галина каже, що її клієнти це бельгійська і французька еліта, які відзначають весілля слідуючи древнім традиціям. Однією з таких традицій є наявність капелюшка у подруг і мами нареченої.

Тому Галина запропонувала своїй сестрі Оскані зайнятися створенням цих капелюхів. Спершу вона сумнівалася, проте пізніше пройшла навчальні курси і навчилася робити ці головні убори.

Оксана Андріїв, кадр з репортажу Наші за кордоном: Facebook
Оксана Андріїв, кадр з репортажу Наші за кордоном: Facebook
Оксана Андріїв, кадр з репортажу Наші за кордоном: Facebook

У 2018 році сестри Андріїв вперше взяли участь у показі мод у Бельгії. Вечірні сукні Галини і капелюшки Оксани припали багатьом до смаку.

Зараз кожна з них має власний бренд. Галина назвала компанію "Valeone" - склавши назву з Імен своїх дочок. Оксана взяла Українське слово - "Lelitka" і тепер у неї є можливість розповісти клієнтам про Батьківщину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Польщі посилили карантин, заробітчани заздрять українцям

Як повідомляв портал "Знай.uа", держава змусить заробітчан ділитися своїми кровними

Також, "Знай.uа" писав, що українських заробітчан обкладуть новим податком