Вінегрет-класичне блюдо кожного святкового столу. Кухарі підказали рецепт улюбленого салату українців у новому баченні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Про приготування незвичайного вінегрету розповіли на порталі "
Інгредієнти:
- Морква
- Буряк
- Картопля
- Маслинове масло
- Журавлина
- Мед
- Гірчиця
- Квашена капуста
- Копчена курка
- Сіль, спеції - за смаком
Рецепт:
Свіжу моркву, картоплю і буряк чистимо і нарізаємо рівними кубиками. Ставимо розігріватися духовку на 190 градусів. Тим часом викладаємо нарізані овочі на деко, застелене фольгою, – буряк в одній стороні, картопля з морквою – в іншій (щоб овочі не забарвилися). Скроплюємо їх оливковою олією і солимо. Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Після прибираємо фольгу і запікаємо овочі ще 10 хвилин.
В цей час робимо заправку. Журавлину промиваємо і перемелюємо в блендері. Додаємо до неї мед (якщо він не рідкий, то необхідно його розтопити). Далі заливаємо 4 ст.л. оливкової олії і додаємо гірчицю. Якщо у вас немає діжонської гірчиці, то можна взяти звичайну, але м'яку, додавши в неї трохи цукру.
Квашену капусту, якщо вона довга, розрізаємо на дрібні частини. Ріжемо дрібними кубиками копчену курку. Овочі охолоджуємо і заправляємо заправкою.
Перемішуємо всі інгредієнти. Додаємо сіль і оливкову олію за потребою.
Салат готовий. Смачного!
Нагадаємо, що у мережі розповіли простий рецепт класичної мекіканской закуски.
Як повідомляв портал Знай.иа, кефірне тісто без дріжджів: кайфовий рецепт, який повинен бути у кожної господині
Також Знай.иа писав, що паштетики з "львівської кухні" з куркою і печінкою стануть ідеальним перекусом