На Прикарпатті знову зацвіли каштани. Про це розповіли у виданні "Вікна".

Повідомляється, що в Калуші, не дивлячись на настання осені, знову зацвіли каштани. Причиною цього явища вважають те, що дерева "заплуталися" в порах року через теплу погоду.

Читайте Знай в Google News!

В Україні подібне явище досить поширене. Через аномальні погодні умови дерева стають "обдуреними" і сприймають літо або осінь як весну, в слідстві чого починають невчасно цвісти.

До аномальних погодних умов можна віднести ранню весняну посуху або пізні заморозки. Це заважає нормальному розвитку рослин і багато з них розтягують процес цвітіння.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна
У Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна
у Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна

За словами експертів, фізіологія рослин пояснює це явище тим, що при нормальній погоді вони відцвітають і переходять в стан спокою. В результаті формуються квіткові бруньки, які повинні зацвісти через рік. Однак через аномальну погоду, стан спокою деяких рослин може перерватися і вони знову починають цвісти.

Це поширюється не тільки на каштани, а й на інші дерева. Так, У Калуші також була помічена Квітуча яблуня, яка розпустилася посеред осені.

У Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна
У Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна
у Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що до Києва несподівано прийшла весна

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі каштани переплутали жовтень з травнем і зацвіли, як навесні

Також, "Знай.uа" писав, що у Запоріжжі в жовтні зацвіли каштани