Грип може ускладнити лікування коронавірусу. Про це розповіли в матеріалі Al Jazeera, який випускається в партнерстві з ВООЗ.

Повідомляється, що північна півкуля Землі наближається до зими. Зазвичай в цей період на даному півкулі спостерігається сезонна епідемія грипу, яка в цьому році накладається на пандемію коронавірусу.

Читайте Знай в Google News!

ВООЗ попередила, що спільна циркуляція грипу і Covid-19, може створити додаткову тяжкість симптомів для сприйнятливих до хвороб груп населення, а також навантаження для систем охорони здоров'я, які і так виснажені через пандемію.

Для поліпшення ситуації агентство охорони здоров'я ООН закликає країни цього року основним пріоритетом зробити програми вакцинації проти грипу. Перш за все рекомендується вакцинувати людей з високим ризиком ускладнень, включаючи вагітних, людей у віці, дітей і людей з проблемами зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Згідно з тимчасовими рекомендаціями щодо коронавірусу, якщо вакцини на всіх не вистачає, то пріоритетними повинні стати медпрацівники і люди похилого віку.

"{ороша новина в тому, що є способи профілактики і лікування грипу за допомогою вакцинації та противірусних препаратів, а також за допомогою заходів громадської охорони здоров'я та соціальних заходів, які ми досить часто використовуємо при COVID, які служать меті в обох випадках" – зазначає керівник групи ВООЗ із забезпечення готовності та реагування на грип Енн Моен.

Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Примітно, що цього року країни Південної півкулі повідомили про зменшення кількості захворювань на грип.

Наприклад, в Австралії було зареєстровано 21 156 випадків захворювання на грип. Це на багато менше ніж зв внвлогічний період минулого року — 289 731. Схожі результати спостерігалися в Новій Зеландії, Південній Африці та деяких частинах Латинської Америки.

Експерти вважають, що обмеження введені для боротьби з пандемією коронавірусу призвели до зниження захворювання на грип. Однак залишається незрозумілим, чи будуть подібні резутати на північній півкулі.

Багато хто боїться, що коронавірус і вірус грипу можуть посилити симптоми один-одного, адже вони обидва передаються повітряно-крапельним шляхом, при близькому контакті або при контакті із зараженими поверхнями.

При цьому обидва віруси мають схожі симптоми - підвищення температури, біль у горлі, кашель, втома та інші болі в тілі. Однак втрата запаху характерна для пацієнтів хворих Covid-19.

У будь-якому випадку експерти рекомендують людям дотримуватися правил гігієни і вчасно звертатися за допомогою до лікаря.

Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Харкові хворих з коронавірусом залишать лікуватися вдома

Як повідомляв портал "Знай.uа", український блогер Стужук помер через коронавірус

Також, "Знай.uа" писав, що у Чернівцях лікарі самі обирають кого рятувати