На Прикарпатті знайшли пропагандистський пам'ятник загиблим радянським солдатам від рук бійців УПА. Про це розповіли в сюжеті видання "Суспільне".

Повідомляється, що переселенець з Донецька Андрій Зуєв, під час велосипедної прогулянки в селі Рошнів, на Прикарпатті, виявив пропагандистський пам'ятник часів СРСР, який присвячений загиблим від рук бійців УПА.

Читайте Знай в Google News!

"Їхали прямо по дорозі. Дружина побачила, що там якийсь пам'ятник. Я знав, що він там є, але ніколи не заїжджав. Там є здоровенний пам'ятник, обеліск стоїть солдату з відламаною ППШ і кілька меморіальних дощок" - сказав Андрій Зуєв.

Голова КП "Пам'ять" Василь Тимків розповів, що цей пам'ятник призначався для піднесення СРСР під час Другої світової війни. Також він додав, що відповідно до закону про декомунізацію його повинні були знести і перебудувати.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Є чудовий приклад у селі Похівка Богородчанського району, де замінили цю пропагандистську стелу на іншу, так би мовити, людяну. Там поставили хрест. Зберігається і пам'ять про тих односельців, які загинули у війні" - оповіді Василь Тимків.

Пропагандистський пам'ятник, фото: Суспільне

На пам'ятнику є напис: "Односельцям, які загинули від рук українських націоналістів". Василь Тимків додав, що на ньому затерто одне єдине слово: "Буржуазних". Щодо Імен, які написані на пам'ятнику, експерти повинні провести дослідження.

Глава Рошнєва Богдан Бідочка розповів, що зараз в бюджеті села немає коштів на роботи зі знесення пам'ятника. Він додав, що справа зрушиться з місця, коли буде Тисменицька ОТГ і припустив, що пам'ятник швидше за все знесуть.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виглядає виворіт війни очима солдата, дитини і музиканта

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни показали звалище в центрі міста

Також, "Знай.uа" писав, що у центрі Києва дівчата вирішили зробити приємно Путіну