У Київській області жінку били чоловік і свекор. Про це розповіли в новинному сюжеті "Вікна" телеканалу "СТБ"

Повідомляється, що Ольга кілька разів викликала поліцію через домашнє насильство, проте правоохоронці просто їхали назад. Допомогу жінка отримала лише після того, як опублікувала повідомлення про це в соцмережі Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Я без волосся, оскільки мене двічі спустили за волосся з бетонних сходів. Завдяки тому, що я поголила волосся, я побачила що під ним, що лікарі могли б і не побачити."- розповіла Ольга.

Ольга після побиття, кадр з репортажу вікна: Facebook

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Жінка зізналася, що перше побиття пробачила чоловікові, а пізніше стала викликати поліцію. Однак правоохоронці не надали жінці необхідну допомогу.

"Поліція ніяк не реагує. Просто приймає заяву. Якби там проломили череп, зламали руку або, як вони сказали, пошкодження або втрата органу, тоді це вважається щось серйозніше" - додала Ольга.

Після того, як Ольга написала повідомлення про побиття, вона отримала необхідну юридичну та психологічну допомогу від небайдужих людей. Також жінці з дитиною надали тимчасове житло.

Ольга, кадр з репортажу вікна: Facebook

Не дивлячись на це поліцейські дотримуються позиції, що при побитті не потрібно писати в соцмережах, а викликати "102". Якщо жінку б'ють і далі - викликати "102 " ще раз.

Однак, лише цього року Ольга викликала "102" вже 4 рази. На практиці вони щоразу приїжджали, складали протокол і їхали залишаючи жінку з кривдником.

Примітно, що з 2018 року поліцейські на місці події можуть видати документ, який забороняє кривдникові підходити до жінки протягом 10 днів, проте вони часто не роблять цього.

У зв'язку з цим Ольга закликає жінок не мовчати і просити допомоги у небайдужих людей.

Жінка терпіла знущання, бо їй не допомогали! Як захиститися від домашнього насильства?

Її лупцювали й чоловік, і свекор. Обурлива історія про насильство в родині. Жінка звинувачує чоловіка і його батька в побиттях. Лише цього року вона викликала поліцію чотири рази. Та попри це - отримала допомогу лише тоді, коли написала пост у Facebook і оприлюднила фото синців та гематом. За британською статистикою, більшість жертв домашнього насилля отримують допомогу лише після п'ятого звернення. В Україні такої статистики взагалі нема. А поліція, якщо й приїздить, то лише складає протокол на агресора. Чому треба терпіти до півсмерті, аби тебе захистили, з'ясовувала Емма Антонюк (Emma Antonyuk).

Geplaatst door Вікна-новини op Woensdag 7 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що сповідь жінки про вітчима-ґвалтівника розриває серце

Як повідомляв портал "Знай.uа", топ-модель по-українськи Костромічова раптово заговорила про насильство

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві пенсіонер-дебошир погрожував дружині зброєю