Переселенець з Луганська розповів, як живуть люди на окупованих територіях. Про це повідомили в сюжеті видання "Радіо Свобода".

Юнак з Луганська Кирило, який переїхав до Києва, розповів, як окупанти змінили життя людей.

Читайте Знай в Google News!

За словами Кирила, в тому віці він не розумів, що таке війна і не усвідомлював того, що відбувається. Однак, коли почалися зміни в системі освіти, які перевернули життя учнів з ніг на голову, хлопець почав замислюватися.

"Замість історії України у нас з'явилася "історія вітчизни". Ми по суті вивчали історію Російської імперії і Радянського Союзу, повністю без подій, які відбувалися в Україні. Тобто я нічого не знав про Голодомор і про УПА." - сказав Кирило.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Кирило розповів, що навчався в ліцеї з економіко-правовим ухилом і крім профільних предметів у них була стройова підготовка і залік на збирання автомата.

Також юнак зізнався, що вважав, що на території підконтрольній Україні ніхто не любить російськомовних і приїхавши до Києва був дуже здивований, що до нього нормально ставляться не дивлячись на те, що він говорить російською мовою.

Крім цього хлопцеві довгий час не давала спокою звичка дотримуватися комендантської години. Він часто перевіряв час пізно ввечері і відчував тривогу, проте все ж зміг це подолати.

"Мені часто говорили, що я ніби з Північної Кореї приїхав" - додав Кирило.

Хлопець звернувся до людей, які залишилися на окупованих територіях із закликом прагнути до більшого, ніж те, що у них є зараз. Він упевнений, що вони можуть себе реалізувати, просто їм не дають ніякої можливості для цього.

Розповідь юнака про життя у Луганську

«Мені часто говорили, що я приїхав із Північної Кореї» – Як життя в окупації змінює дітей та підлітків? Розповідь юнака про життя у Луганську

Geplaatst door Радіо Свобода op Maandag 5 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Зеленського анонсували фінальний етап миру на Донбасі

Як повідомляв портал "Знай.uа", російські найманці на Донбасі гранатометами порушили режим тиші

Також, "Знай.uа" писав, що Зеленський висловився щодо військової допомоги України Азербайджану