На Прикарпатті вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні. Про це розповіли на сторінці Прикапатського університету імені Стефаника в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 2 жовтня в Прикарпатському університеті вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Романа Гурика, який загинув від пострілу снайпера під час подій Майдану в 2014 році. Сьогодні загиблому Герою мало виповнитися 26 років.

Читайте Знай в Google News!

Церемонія пройшла біля обеліску, який встановлений на честь студентів і викладачів загиблих у боротьбі за незалежність України. Вшанувати пам'ять Романа Гурика прийшли його друзі та рідні.

У Франківську вшанували пам'ять Романа Гурика, кадр з відео: Facebook

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда підкреслив, що Роман Гурик був людиною, яка хотіла змінити країну на краще.

"Ми в цей день збираємося біля символічної могили Романа. Це місце, на яке ми повинні завжди повертатися. Роман належав до тих людей, які в своєму віці сильніше відчували небезпеку. Він був серед тих студентів, які були на Майдані. Ці люди розуміли, що в саме цей час вирішується доля країни. Це те, про що ми будемо говорити через сотні років, оцінюючи подвиг загиблих" - сказав Ігор Цепенда.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що вдова героя АТО розповіла українцям про наболіле

Як повідомляв портал "Знай.uа", Школярки станцювали тверк на могилі героїв АТО і пустили сльозу на всю Україну

Також, "Знай.uа" писав, що Львівщина в жалобі через загиблого під Харковом земляка, сльози рікою