За франківчан взялися шахраї. Про це розповіли у виданні "Репортер".

Повідомляється, що жителям Івано-Франківська приходять смс-повідомлення на телефон, в яких говориться, що людина виграла великий грошовий приз від магазину. Через деякий час "щасливчику" дзвонить оператор і каже, що для того, щоб забрати приз, необхідно зробити замовлення товару.

Читайте Знай в Google News!

В асортименті магазину пропонують посуд, мазь, вироби з кераміки та інші речі за цінами, які майже в два рази вище ринкових. Окрилені "виграшем" франківчани замовляють ці товари, однак грошей не отримують. При цьому людям продовжують надходити повідомлення від даної компанії.

У відділенні Укрпошти розповіли, що за посилками даної компанії люди приходять практично кожен день. В основному це пенсіонери і люди у віці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Нещодавно приходив чоловік, видно, що дуже старий, з паличкою. Говорив, що його дочка змусила взяти в кредит гроші в банку і на ті гроші замовляла з каталогу цієї ж фірми різні речі. Але це абсурд, тому що ніяких виграшів не може бути" - розповіла співробітниця Пошти Мирослава.

До кожної посилці шахраї додають "сертифікат" на отримання призу. На ньому зазначено назву компанії, сума виграшу і термін отримання. Крім цього на "сертифікаті "є підписи директора та інших співробітників компанії, які нібито "гарантують" отримання грошей. При цьому, прочитавши імена співробітників стає зрозуміло, що вони явно вигадані.

До того ж, на зворотному боці "сертифіката" зазначено, що він не має юридичної сили і не є фінансовим документом.

Проблема в тому, що основна аудиторія шахраїв це люди у віці, яких легко обдурити. Недобросовісна компанія користується цим, шле повідомлення, дзвонить і розповідає казки беззахисним пенсіонерам.

підроблений сертифікат, фото: Репортер

підроблений сертифікат, фото: Репортер

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що експерт розповів, чого не можна говорити незнайомцям по телефону

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці зловили ПриватБанк на жорсткому обмані, будьте обережні

Також, "Знай.uа" писав, що львівських продавців масово штрафують через неповнолітнього шахрая