Українці розкритикували бюджет на наступний рік. Про це розповіли у виданні "Обозреватель".

Повідомляється, що після прийняття бюджету на 2021 рік його стали критикувати як представники опозиції влади, так і економісти.

Читайте Знай в Google News!

Основними претензіями є: збільшення витрат на утримання офісу президента на 39% (+350 мільйонів гривень, в цілому 1,269 мільярдів гривень), збільшення витрат на Держуправління справами на +33% (+200 мільйонів гривень, в цілому 1 мільярд гривень. Ці кошти підуть на медицину для топ-чиновників), збільшення витрат на офіс генпрокурора на 20%, збільшення витрат для ДБР на 40% і для СБУ на 23%.

При цьому дане збільшення витрат відбудеться на тлі планового дефіциту бюджету в 270 мільярдів гривень, що становить 6% від ВВП України. Оптимальним вважається показник в 3%.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для порівняння в 2020 році дефіцит бюджету становив трохи менше 100 мільярдів гривень, проте в березні його збільшили до 200 мільярдів гривень у зв'язку з пандемією коронавірусу і кризи в економіці.

Так, згідно з підрахунками, на для закриття цієї діри в бюджеті, українці заплатять по 16 тисяч гривень в 2021 році.

"Переживаю, що в умовах високої корупції та за відсутності реформ правоохоронної та судової систем ці кошти можуть бути просто розкрадені. Прихований дефіцит бюджету - державні гарантії. Зокрема, тільки на будівництво доріг передбачено 71 млрд грн гарантій. Традиційно, державні гарантії в Україні перетворюються на майбутні видатки бюджету "- прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Facebook фінансовий експерт та засновник інвестиційної групи" Універ " Тарас Козак.

Івано-Франківськ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що зарплати тернополян зробили стрибок у несподіваний бік

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям пояснили, як удвічі скоротити витрати на тепло

Також, "Знай.uа" писав, що у центрі Ужгорода "закопають" 32 мільйони