Прикарпатка змогла перемогти коронавірус. Про це вона розповіла в листі для видання "Вікна".

Повідомляється, що мешканка Калуша Леся Ємець перенесла коронавірус і розповіла, як проходило її одужання і які наслідки залишила хвороба.

Читайте Знай в Google News!

Жінка заразилася коронавірусом під кінець серпня. У неї різко піднялася температура, з'явився кашель і біль в горлі. Спершу Леся думала, що застудилася. Вона пішла до лікаря, який поставив їй діагноз — лівостороння пневмонія. Жінка відразу ж почала приймати антибіотики і ліки від кашлю, проте її стан погіршився.

"Не переконуйте себе, що я застудився або холодного випив. Відразу ж приймайте, що це саме те (COVID) і починайте з'ясовувати, в якому стані у вас легені (рентген, КТ). Коли висока температура, викликайте швидку, тому що температура може бути не контрольована, аж до втрати свідомості. Стан такий важкий, якого ще мій організм не переживав: в приймальні мене почало відключати."- написала Леся Ємець.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Після консультації у смейного лікаря Лесю направили в Калуську ЦРЛ, де їй зробили КТ і встановили діагноз — двостороння пневмонія.

лікар, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

У лікарні калушанка перебувала майже 2 тижні. Жінка похвалила медперсонал за роботу і розповіла, що всі лікарі дуже стараються і приділяють увагу пацієнтам. Однак за ліки їй довелося платити з власної кишені, адже фінансування у лікарні не велике, тому необхідними препаратами намагаються забезпечити в першу чергу пенсіонерів.

"Лікарня. Ціле крило від сьомого поверху до другого - пульмонологічне відділення, палати переповнені: зараз лікувалося до 150 осіб. Люди - у дуже важкому стані. Медперсонал працює, як на фронті. У тих костюмах і бахилах до колін, по коридорах носяться, як електрички. Всі уважні, підходять по сто разів перепитують про твій стан і про температуру. Підключені медсестри і лікарі з інших відділів. Завідуюча Мар'яна Іванівна Гаврилко, ангел в космічному костюмі, тихо все пояснить, всіх заспокоїть. Одним словом, молодці! Працюють за міжнародними протоколами, але практично за все - з твоєї кишені (КТ 900 грн.). Де держава, де Допомога, де гроші, виділені на КОВІД, не зрозуміло. Особливо сумно дивитися на пенсіонерів. Оптимізм - витягають практично всіх, але дуже важкими зусиллями. Організм так ослабне, що 50 метрів пройтися-проблема."- додала Леся Ємець

У жінки також спостерігалася втрата запаху і смаку, які зараз повертаються. Не дивлячись на те, що з моменту зараження пройшов вже місяць, організм жінки все ще відновлюється.

У зв'язку з цим Леся закликає людей більш відповідально ставиться до свого здоров'я, не займатися самолікуванням і вчасно звернеться до лікаря.

лікар, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні за добу 2 671 нових хворих коронавірусом, 37 померло

Як повідомляв портал "Знай.uа", Тимошенко розповіла, як боролася з коронавірусом

Також, "Знай.uа" писав, що у Китаї розпочали програму екстреної вакцинації проти Covid-19