На Франківщині готуються до святкування 420-річчя найстарішої церкви Гуцульщини. Про це розповіли на сторінці "Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства" у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в селі Пістінь Косівського району гогтовятся до святкування 420-річчя церкви Успіння Пресвятої Богородиці, яка є найстарішою на Гуцульщині.

Читайте Знай в Google News!

У зв'язку з цим Лісники Кутського лісгоспу надали допомогу місцевим жителям у підготовці до свята та розмістили інформаційні стенди з історією церкви, облаштували джерело "Іванова криниця", провели ремонт підвісного мосту та дороги, яка проходить через Державний лісовий фонд Косівського лісового господарства.

Стенди з історією церкви, фото: Facebook Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Храм Успіння Пресвятої Богородиці побудований в 1600 році і має особливу історію. Церкву планували будувати на протилежному березі річки, але три ночі поспіль невидима сила переносила підготовлений зруб на інший бік - туди, де її і побудували. Храм також має форму хреста. А два потоки, які протікають біля церкви, мають символічну назву Йордан "- розповідає Андрій Ониськів, т. в. о. директора "Кутське лісове господарство"

Церква Успіння Пресвятої Богородиці, фото: Facebook Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства

У церкві знаходиться старовинний іконостас з образом святої Варвари, до якого приїжджають молитися паломники. Крім того, вода з "Іванової криниці" вважається цілющою.

Також поблизу церкви є джерело, яке не висихає і печера, де, за словами вчених, могли молиться ченці-поломники.

іконостас святої Варвари, фото: Facebook Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Львівщині Китайський вірус повісив замок на Унівську лавру

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті серед гір знайшли дивом вцілілу церквушку

Також, "Знай.uа" писав, що під Дніпром священик закрив Церкву через Китайський вірус