На Прикарпатті знайшли ще одне місце, де органи НКВС катували полонених. Про це розповів голова КП "Пам'ять" Василь Тимків на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Йдеться про замок Скарбка, який знаходиться в селі Рожнятів. За словами Тимківа в е1940-році органи НКВС складали тіла вбитих повстанців під стінами будівлі і після огляду закопували їх у глиняному кар'єрі.

До публікації він додав фотографії, на яких можна побачити сам замок, а також хрест, який розміщений на місці поховання повстанців.

Замок Скарбка, фото: Facebook Василь Тимків

місце поховання біля замку Скарбка, фото: Facebook Василь Тимків

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Ще одне місце терору на Прикарпатті. Рожнятів. Замок Скарбка, який у 1940-ті роки використовувався органами НКВД. Під стінами замку енкаведисти складували тіла загиблих повстанців для огляду, а пізніше закопували на глиняному кар'єрі, що знаходився неподалік. Даний об'єкт містить чимало таємниць, в тому числі і закриті підземні ходи, що вимагають свого науково-історичного вивчення."- підписав публікацію Василь Тимків.

Публікація Василя Тимківа: Facebook

Нагадаємо, що на Закарпатті туристична Мекка повстане з руїн

Як повідомляв портал "Знай.uа", львів'ян стривожила дивна записка, викликайте копів

Також, "Знай.uа" писав, що чернівчани благають повісити замок на "будинок смерті" посеред міста