Член об'єднання "Свобода" Яромир Самагальський розповів повчальну історію про те, як важливо знати рідну мову. Про це повідомили у виданні "Прикарпаття Online".

Яромир Самагальський розповів, що до нього в гості приїхав товариш, який вже 15 років живе в США. Вони обговорювали багато питань, серед яких були розмови про емігрантів і мову.

Читайте Знай в Google News!

Чоловік розповів, що його знайомий далекобійник з Франківська одного разу був зупинений поліцією в США. Правоохоронці поставили йому кілька запитань, однак він не зміг дати виразну відповідь і вони не знайшли спільну мову. Після цього далекобійник поїхав далі.

Однак пізніше йому прийшло сповіщення про штраф в 1000 доларів за те, що він не співпрацював з поліцейськими. Як виявилося, незнання мови в США сприймають саме як відмову співпраці.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У зв'язку з цим Яромир Самагальський задумався про те, що в Україні також варто ввести подібні закони для тих, хто не знає державну мову.

"А може і нам треба перестати перейматися проблемами громадян, які не знають мову, і трактувати це як небажання співпраці з владою і просто штрафувати? А може товари та послуги, які надаються іноземною мовою треба трактувати як "браковані" із забороною доступу на ринок України? Головне-правильне трактування правопорушення."- сказав Яромир Самагальський.

Він підкреслив, що в США подібним чином щорічно штрафують близько 30 тисяч осіб.

Яромир Самагальский, фото: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Гриневич "викинула" українську літературу з ЗНО, Фаріон не стрималася і відповіла їй

Як повідомляв портал "Знай.uа", Надал пообіцяв "відмазати" тернопільських вчителів від штрафів

Також, "Знай.uа" писав, що львів'янам показали жебрацьку зарплату лікарів, це насмішка