Франківчанка збирає пластик, щоб допомогти українським захисникам. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що дівчина з Івано-Франківська Галина Батюк вже чотири роки збирає пластикові кришки з під пляшок. Виручені кошти вона відправляє на потреби поранених бійців ООС. В даний момент дівчина є координаторкою благодійного фонду "Лелекера".

Читайте Знай в Google News!

Вона розповіла, що у фонду "Лелекера" є дві цілі — екологічна і патріотична. Фонд намагається зменшити кількість пластику в природі, віддати його на переробку і виручені кошти відправити на реабілітацію Захисників України.

Все почалося з того, що в 2015 році Галина в соцмережі прочитала заклик збирати пластикові кришечки, щоб допомогти пораненим українським воїнам. А у ж в 2017 році був створений фонд "Лелекера", головою якого стала Наталія Тарасова. Вона і запропонувала дівчині стати координаторкою на Прикарпатті.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"За ці роки ми відкрили понад 80 пунктів здачі пластику у Франківську та навколишніх селах. До проекту приєдналися і школи, і коледжі, університети міста, кафе, Кінотеатри. Пандемія внесла свої корективи в нашу роботу, але все одно збір йде" - розповіла Галина.

Волонтерка Галина, фото: Суспильне

В основному фонд націлений на збір кришечок, але також приймається і інший пластик. За чотири роки у Франківську було зібрано 3,9 тонн пластику, з них 3,4 — кришечки.

За цей час фонд "Лелекера" направив 268 тисяч гривень на лікування та реабілітацію українських бійців. З них 75 тисяч були спрямовані на протезування Максиму Клокуну, 17 тисяч направили на ендопротезування розвіднику ГУР, 10,5 тисяч пішли на операцію морському піхотинцю і ще 15 тисяч були спрямовані на різні види операцій. Крім того фонд надає підтримку сім'ям українських бійців.

При цьому волонтерка каже, що фонду не вистачає людей, адже пунктів збору дуже багато і вони не встигають під час об'їхати все. Галина також була на зустрічі з мером Івано-Франківська, де запропонувала ідеї щодо розвитку екології та сортування сміття в місті. Однак допомоги від чиновників досі немає.

В цілому Фракнковськ здає кришечки двічі на рік. Гроші з однієї здачі йдуть на підтримку діяльності організації "Бандерівський Схрон", а з Другої — на адресну допомогу пораненим бійцям або ветеранам.

"Якщо обсяги збору пластику збільшаться, то і кошти, які направляємо на допомогу, теж будуть більш значними. Ми оперуємо виключно тим ресурсом, який нам дають благодійники у вигляді вторинної сировини " - додала Галина.

Волонтерка Галина, фото: Суспильне

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові волонтерка після невдалого самопідпалу вирішила голодувати

Як повідомляв портал "Знай.uа", вдова загиблого на Донбасі снайпера і багатодітна мама взялася за зброю

Також, "Знай.uа" писав, що українські школярі влаштували безчинства над пенсіонеркою