Франківчанка святкує день народження з безхатченками. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що волонтерці з Франківська Уляні Римарук виповнюється 29 років і на її день народження приходять особливі гості — бездомні, з якими вона дружить вже більше 10 років.

Читайте Знай в Google News!

Уляна працює перекладачем англійської мови, вчиться грати на синтезаторі, акомпанує місцевому хору іноземних студентів і доглядає за бездомними.

Дівчина розповіла, що 12 років тому подруга покликала її роздавати їжу бездомним і з цього все почалося.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми тоді купували один батон, 10 мівін, і нам вистачало однієї пляшки мінеральної води, щоб нагодувати всіх бездомних. Ми тоді шукали їх по всьому місту, тому що не знали, де вони є. Зараз бідні вже чекають нас. Близько 80 осіб двічі на тиждень приходять і чекають на їжу" - розповіла Уляна.

Уляна Римарук допомагає бездомним, фото: суспільні Карпати

Дівчина з іншими волонтерами двічі на рік організовує свята для бездомних. Влітку і восени — пікніки. Останнім часом вони часто святкують на озері, з гітарою і баяном. У місті всі знають про "Різдвяний обід з бездомними", який Уляна проводить разом з представниками міжнародної організації Святого Егідія.

Також дівчина піклується і про дітей ромської національності. Вона з друзями ініціювала їх навчання в школах.

Уляна впевнена, що ромські мами також бажають кращого майбутнього для своїх дітей, тому дуже важливо дати їм освіту.

"Освіта - це така найважливіша зброя, яка може змінити світ... І, напевно, з цими словами я йшла в ромський табір, розуміючи, що у нас дуже багато є стереотипів проти ромів - проти старших ромів і проти дітей" - додала Уляна.

Бездомний, фото: суспільне Карпати

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві рятують виснажених кішок

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові волонтерка після невдалого самопідпалу вирішила голодувати

Також, "Знай.uа" писав, що на Запоріжжі горе-мисливці відкрили сезон випадкових жертв