На Франківщині пройде суд над військовим дезертиром. Про це розповіли в прес-службі суду.

Повідомляється, що на розгляді Коломийського районного суду перебуває кримінальна справа за обвинуваченням військовослужбовця за ч.3 ст. 408 КК України (дезертирство, тобто неявка на службу з відпустки з метою ухилитися від військової служби, вчинене в умовах особливого періоду).

Читайте Знай в Google News!

В ході досудового розслідування було встановлено, що чернівчанин, який проходив військову службу за контрактом, в умовах особливого періоду не з'явився на службу у військову частину в місті Коломий після відпустки. При цьому він не вказав ніяких поважних причин виправдовують його неявку.

Сьогодні, 14 серпня, військовослужбовця повинні були судити з даного порушення. Однак, обвинувачений не з'явився в зал суду в результаті чого засідання не відбулося.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Засідання суду у цій справі перенесли на понеділок 17 серпня 2020 року на 11:00.

військові, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Київщині військовослужбовець, який відбував службу за контрактом, сяде у в'язницю на три з половиною роки за дезертирство. Зазначається, що чоловік двічі самовільно залишав місце служби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі рятують важко пораненого бійця, молиться вся Україна. 19-річний український солдат перебував у зоні бойових дій поблизу Кримського на Луганщині. Під час обстрілу з боку окупантів він отримав серйозні пошкодження ока, контузію і втратив слух.

Також, "Знай.uа" писав, що для військових дезертирів завжди були погані новини, проте цього разу їх додалося. З'явилася інформація, що в Україні набув чинності новий закон, яким нібито має удосконалити питання проходження військової служби.