В Івано-Франківську рятувальники виявили ртуть. Про це розповіли в Управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Повідомляється, що в Івано-Франківську по вулиці Шпитальна рятувальники надали допомогу в зборі ртуті в кількості 10 грам.

Небезпечна речовина була виявлена на території колишнього госпіталю.

"06.08.2020 в 11.24 годину. М. Івано-Франківськ, вул. Шпитальна, надана допомога по збору ртуті (10 гр.), в приміщенні колишнього госпіталю."- сказано в повідомленні управління.

Читайте Знай в Google News!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ртуть - елемент шостого періоду періодичної таблиці Менделєєва з атомним номером 80, відноситься до підгрупи цинку. Це перехідний метал, який при кімнатній температурі являє собою важку рідину сріблястого кольору.

Пари ртуті дуже отруйні і становлять серйозну небезпеку для здоров'я людини. При вдиханні пари осідають в легенях і накопичуються, що призводить до ртутного отруєння. Також при високих концентраціях токсини ртуті здатні проникати в організм через шкіру.

Також ртуть це єдиний метал прості речовини якого, при нормальних умовах, знаходяться в рідкому агрегатному стані.

Ртуть, кадр з відео: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що мешканці кількох районів Львова спостерігають густий, чорний дим. Причиною йому стала масштабна пожежа, яка спалахнула вдень в одній з багатоповерхівок міста.

Як повідомляв портал "Знай.uа", надзвичайними Білогір'я продезінфікували близько 11 кілометрів вулиць міста. Вони працювали в спеціальних костюмах, дотримуючись всіх санітарних норм, які були встановлені Міністерством охорони здоров'я.

Також, "Знай.uа" писав, що у Київській області пізно ввечері 5 серпня під час чищення каналізаційної ями парами газів отруїлися чотири людини, троє загинули, одна людина - в лікарні.