В Івано-Франківській області активізувалися плазуни. Через надто теплу зиму змій цього року в регіоні значно більше, ніж зазвичай. Про це розповіли в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, у п'ятницю, 31 липня, до дитячого реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні привезли шестирічного хлопчика, мешканця села Пробійна Верховинського району. Дитину отруйна змія вкусила за ступню лівої ноги.

Наразі хлопчик перебуває у стані середньої важкості.

Крім того, в суботу, 1 серпня, близько 20:00 в центрі Івано-Франківська, на вулиці Шевченка, люди помітили в одному з приватних дворів змію – плазун сидів на гілках дерева.

Тварину зняли з чотириметрової висоти та передали серпентологу ГС "Української екологічної природозахисної спілки "Орден саламандри". Спеціалісти з’ясували, що змія належить до неотруйного виду – це звичайний полоз, який не становить небезпеки для людей.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що у Дніпрі біля будинку виявили величезну змію. Плазун дуже налякав мешканців багатоповерхового будинку, які викликали на допомогу рятувальників ДСНС.

Також портал «Знай.uа» писав, що в Запорізької області семирічна дитина потрапила до лікарні після укусу змії. Семирічну дівчинку екстрено госпіталізували в лікарні після укусу змії.

Також портал «Знай.uа» писав, що На Львівщині почали розводити повзучих тварюк — для ліків і м'яса.

Варто відзначити, що в цьому році змії все частіше стали з'являтися поблизу населених пунктів. Так, у ДСНС Львівської області раніше повідомили про ще один напад змії на місцеву жительку.