Медик з Франківська Наталія Митник відреагувала на відкриття кімнат відпочинку для лікарів у лікарнях міста. Про це вона розповіла на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Раніше у Франківську стартувала ініціатива облаштування кімнат відпочинку для лікарів. Такі кімнати вже відкрили в обласній клінічній лікарні №1 та у фтизіопульмонологічному центрі. Всього в місті планують створити 16 таких кімнат.

Автори ініціативи вважають, що дані кімнати допоможуть медикам впоратися з проблемою професійного вигорання.

Однак, медик дитячої лікарні Наталія Митник вважає, що потрібно боротися не з наслідками вигорання, а з його причинами, які полягають у слабкому технічному забезпеченні лікарень.

Кімната відпочинку медиків, фото: Facebook Молода просвіта Прикарпаття

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Професійне вигорання має свої причини: невідповідність матеріальної бази установи потребам пацієнтів (гарантую, що усвідомлення того, що ти пацієнту не допоміг чи нашкодив з-за відсутності у тебе сучасних можливостей здатне знищити лікаря як такого), відсутність можливостей для особистісного розвитку (що також корисно для пацієнтів безпосередньо); неосвічене керівництво та відсутність матеріального заохочення. Якщо не впливати на ці складові, кімнати для релаксації не здатні нічого змінити" - написала Наталя Митник.

Повідомлення Наталії Митник, скріншот: Facebook

Нагадаємо, що китайський вірус обірвав життя легендарного лікаря харківського "Металіста".

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Хмельницькому відкрили операційну за 11 мільйонів.

Також, "Знай.uа" писав, що тернопільські вчені винайшли "щит" від вірусів.