У Франківській лікарні заплатили за медичні маски в два рази більше їх ринкової вартості. Про це розповіли у виданні "Наші гроші.Львів" посилаючись на інформацію порталу публічних закупівель Prozorro.

Повідомляється, що обласна клінічна лікарня Івано-Франківська 16 липня підписала договір з продавцем Олександрою Іванишин про закупівлю тисячі респіраторів з клапаном і рівнем захисту FFP3, моделі БУК-3К за ціною 81 гривня за штуку.

При цьому, у безлічі останніх закупок, ціна на дані маски була значно нижче.

Наприклад, ТОВ "Бук.Юа" 8 липня продало респіратори Калуській лікарні за ціною 35 гривень за одиницю. За таку ж ціну дані респіратори 9 липня продали лікарні в Косово.

Саме ця ціна, 35 гривень за одиницю, на даний момент актуальна при замовленні респіраторів у виробника, що в 2,3 рази дешевше, ніж для обласної клінічної лікарні в Івано-Франківську.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Журналісти видання звернулися в лікарню з проханням прокоментувати дану ситуацію, проте в установі погодилися дати відповідь лише після письмового запиту.

Також там попросили повідомити, де можна придбати вище зазначені респіратори по 35 гривень за одиницю. У відповідь журналіст відправив лінк на офіційний сайт виробника, де вказана ціна та наявність.

Наступного дня лікарня надіслала відповідь, у якій вказала, що інформаціяи з ціною 35 гривень за одиницю на респіратор БУК-3 "не актуальна", і надіслала вибірку з онлайн-магазинів з більш дорогою вартістю, а також посилання на окремі закупівлі, в яких їх вартість є більш високою і досягає 85 гривень за одиницю.

Підприємниця Олександра Іванчишин не змогла дати точну відповідь щодо ціни респіраторів, але запевнила журналістів, що "ніяких зловживань" немає.

Згідно з інформацією журналістів, Олександра Іванишин зареєстрована в місті Івано-Франківськ і почала отримувати держзамовлення з лютого 2020 року. З тих пір Іванишин підписала 18 контрактів на суму 700 тисяч гривень, серед яких всі замовлення від однієї лікарні.

Також вони з'ясували, що Олександра Іванчишин зареєстрована в одній квартирі з Ігорем Іванчишином, який неодноразово згадувався в матриалах "Наші гроші. Львів". Коментувати цю інформацію жінка відмовилася.

Нагадаємо, що тернополяни відправили в "нокаут" китайський вірус.

Як повідомляв портал "Знай.иа" харків'янин з китайським вірусом зазирнув смерті в очі.

Також, "Знай.иа" писав, що у Чернівцях безкоштовно вилікують "сердечників".