Франківщина не готова до послаблення умов карантину. Про це стало відомо з повідомлення МОЗ України.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області не готові до послаблення умов карантину.

Повідомляється, що на Прикарпатті відсоток виявлення нових заражених COVID-19 не відповідає допустимим нормам. Також динаміка захворюваності постійно зростає.

Згідно зі статистикою, в Івано-Франківській області зафіксовано більше 4 тисяч випадків захворювання COVID-19, при цьому щодня виявляють більше 80 нових заражених.

Для того, щоб послабити карантинні умови в Кабміні розробили 4 основних показники, яким повинні відповідати області:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

1. Заповненість ліжок у лікарнях не повинна бути більше 50%.

2. Відсоток виявлення нових інфікованих не повинен перевищувати 11%.

3. Динаміка приросту захворюваності не повинна бути вище 10%.

4. За добу в регіоні повинні проводити 24 тестування на 100 тисяч чоловік.

Статистика областей за COVID-19, графік: Моз України

Нагадаємо, що Тести на covid-19 дають збій, МОЗ б'є тривогу. Міністр Віктор Ляшко назвав причину, яка не дає тестів працювати нормально.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в українському спорті стався неприємний інцидент. З'явилася інформація, що у 12 футболістів народного футбольного клубу "Ураган", після планової перевірки, виявили коронавірусну інфекцію.

Також, "Знай.uа" писав, що МОЗ оприлюднило свіжі дані по Covid-19 на 26 липня.