Навчальні заклади в Івано-Франківську готуються розпочати рік у звичайному режимі. Про це, перед початком круглого столу з педагогами, розповів директор департаменту освіти і науки Ігор Максимчук.

На круглому столі також були присутні медики та представники батьківських комітетів. Захід було організовано з метою прийняття рішення про те, як розпочати навчальний рік, щоб уникнути негативного досвіду дистанційного навчання, як торік, і щоб це менш за все позначилося а учнях.

"В цьому році у нас 2640 першокласників, і для них надзвичайно важливо зайти в класи, познайомитися з учителем і один з одним", - додав Ігор Максимчук.

Ігор Максимчук, фото: Facebook

За його словами, для старту навчального року в нових умовах потрібно 950 000 грн з міського бюджету. Гроші потрібні для забезпечення всіх умов і засобів захисту відповідно до санітарного регламенту.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

На круглому столі також був присутній голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який висловився проти дистанційного навчання.

"Не бачу тих обставин, які не дозволяють нам відкрити школи" - сказав Марцінків.

Також він висловив бажання розвивати предмет "Християнська етика". За словами Марцінківа батьки з задоволенням віддають дітей на ці заняття, тому в наступному навчальному році цей предмет збережеться.

Руслан Марцінків, фото: портал Руслана Марцінківа

Нагадаємо, що міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет заявив про те, що діти повинні йти в школу. Новий навчальний рік у МОН традиційно планують розпочати 1 вересня, проте в якій саме формі буде відбуватися навчання вирішать не раніше серпня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що у Хмельницькому, поблизу обласної державної адміністрації зібралося кілька сотень городян. Незадоволені мешканці міста вийшли на акцію протесту проти дистанційної форми навчання, яка була введена у зв'язку з карантином.

Також, "Знай.uа" писав, що в Міносвіти озвучили три сценарії початку навчального року. Більшість учнів піде в школу 1 вересня. При цьому не виключено, що навчальний процес може відбуватися у змішаній формі.