Українцям приходить безліч запрошень на роботу з країн Європи. Про це розповіли в ефірі "Сніданок з 1+1".

Повідомляється, що за кордоном, у цьому році, кількість пропозицій роботи для українців зросла на 20 %.

За останній місяць, на одному з найпопулярніших сайтів з пошуку роботи кількість вакансій зросла до 8 тисяч. Самий великий попит на українців залишається в Польщі, Чехії та Німеччини.

За даними Державного управління статистики, 42% українців мають заробітну плату близько 200 доларів. При цьому мінімальна сума зарплат в Польщі становить 600 євро, а в 2019 році українські заробітчани переказали на Батьківщину близько 12 мільярдів доларів.

Варто зазначити, що раніше посол Польщі в Україні Бартош Цихотский заявив, що українським заробітчанам оплатять тестування на виявлення COVID-19.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Посол підкреслив, що всі українці на пунктах пропуску на кордоні обов'язково повинні заповнити анкету з даними, де вони будуть жити і працювати в Польщі. Це потрібно для перевірки виконання умов карантину.

При цьому Польща сплатить тестування на COVID-19 для українців, які приїжджають в країну працювати.

Нагадаємо, що українець показав реалії заробітчан в Данії. Досвідчений заробітчанин дав поради українцям, які вперше вирішили їхати на роботу за кордон. В першу чергу, він рекомендує добре вивчити англійську мову. Щоб легше було контактувати і спілкуватися закордоном.

Як повідомляв портал "Знай.uа" угорський уряд прийняв рішення, яке по всій видимості далося їм нелегко - там вирішили заборонити в'їзд на територію країни тим, хто якийсь час перебував у певних країнах. Рішення вступило в силу 15 липня.

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні можуть переглянути критерій для поділу країн на "червону" і "зелену" зони. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. При цьому міністр розповів про те, що люди, які прибули з країн "червоної" зони можуть достроково вийти із самоізоляції. Для цього буде необхідно пройти ПЛР-тест на коронавірус.