У Польщі заарештували українку за підпал торгового центру в Гданську. Про це розповіли на порталі поліції Польщі.

За даними правоохоронців, 32-річна українка, 8 липня, близько 3 години ночі, облила бензином вхідні двері ТЦ "Przymorze", у місті Гданськ, і підпалила їх.

Після появи вогню спрацювала протипожежна система, яка залила водою більшу частину торгового центру і завдала шкоди декільком магазинам.

У поліції зазначили, що потерпілі власники магазинів оцінили збиток на суму майже в півмільйона злотих.

Знайти палійку вдалося завдяки записам з камер відеоспостереження, на які потрапив силует обличчя жінки. Також поліція провела розслідування і визначила перелік місць, де жінка могла придбати бензин.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Затримання українки в Польщі, фото: Поліція Гданська

Пізніше правоохоронці встановили, що в день перед підпалом, українка двічі намагалася скоїти крадіжку речей з магазину, який перебуває в даному торговому центрі.

Планам злочинниці завадив охоронець, який її зупинив. У відповідь на зауваження жінка образила його вказуючи на національну приналежність, а також погрожувала.

Українка була затримана за місцем проживання у місті Гданськ. Жінці висунули п'ять звинувачень. За скоєні злочини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років. В даний момент, згідно з постановою суду, українку заарештували на три місяці.

Нагадаємо, що молодий тернополянин угробив собі життя "поховальними" грошима пенсіонерки

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Польщі на крадіжку великої суми зловили двох українців

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві банда ромів тероризує перехожих