На Донеччині загинув молодий український захисник. Про це розповіли на сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського в соцмережі Facebook.

Відомо, що 21 липня, в зоні проведення ООС, ворожі бойовики здійснили обстріл позицій ВСУ з заборонених гранатометів. В результаті двоє бійців отримали серйозні поранення, один з них загинув.

Пізніше назвали ім'я загиблого героя, ним виявився 19-річний уродженець міста Южноукраїнська Миколаївської області матрос Артем Козій. Медики боролися за його життя 7 годин, проте не змогли його врятувати.

"В Результаті щільного ворожого вогню, отримавши численні осколкові ураження і важкі поранення загинув військовослужбовець окремого батальйону морської піхоти - матрос Козій Артем Євгенович", - сказано в повідомленні.

Артем Козій, фото: Прикарпатті Online

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Командування і весь склад морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського висловили співчуття рідним і близьким загиблого героя.

"Спочивай козаче, ми помстимося!" - додали в повідомленні бригади імені Михайла Білинського.

Повідомлення про загибель Артема Козія, скріншот: Facebook 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського

Нагадаємо, що 15 липня, в Жидачеві пройшла церемонія поховання Героя України загиблого в АТО, командира взводу 24-ї ОМБ ім. Короля Данила Тараса Матвєєва. Молодший лейтинант Тарас Матвіїв загинув 10 липня в результаті обстрілу позицій ВСУ поблизу Троїцького на Луганщині. Бьоец врятував двох товаришів із обстрілу одак отримав поранення від взорвашейся неподалік міни, які призвели до його смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа" із життя пішов боєць АТО Олег Зельманович. Чоловік готувався до операції, яку повинні були провести 14 липня. Проте Олег не зміг дочекатися допомоги лікарів і зранку помер. Причиною його смерті стала зупинка серця. Олег Зельманович жив у місті Галич. У нього залишилися три доньки, наймолодшій - не менше трьох років, а найстаршій — одинадцять.

Також, "Знай.uа" писав, що на Донеччині загинув боєць АТО, Леонід Добрянський. У середу, 17 червня, у столиці були приспущені державні прапори, так місто попрощалося із загиблими захисником України, на момент смерті йому було 45 років.