На Франківщині збудують сміттєпереробний завод. Про це розповіли на сторінці Дністровського басейнового управління водних ресурсів в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів тематичну селекторну нараду з керівниками профільних відомств, головами областей і водогосподарств західного регіону, на якій також був присутній голова Дністровського БУВР Роман Михайлюк.

Нарада під керівництвом Дениса Шмигаля, фото: Facebook Дністровське БУВР

На нараді обговорювалися способи врегулювання проблемних питань, які пов'язані з запобіганням попадання твердих промислових відходів у річку Тиса та інші водні об'єкти.

Під час наради мова йшла про те, що у гірських регіонах немає систем збирання і вивезення відходів через що там виникає велика кількість звалищ, відходи з яких потрапляють у водні об'єкти під час повеней.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Для вирішення проблеми з твердими промисловими відходами чиновники обговорили можливість будівництва сміттєпереробного заводу на Івано-Франківщині.

За підсумками наради було затверджено комплекс необхідних заходів, виконання якого контролюватиме уряд.

Публікація Дністровського БУВР: Facebook

Нагадаємо, що у Львові сміттєві баки закрили на замок. Контейнери, які закриваються на ключ встановили на вулиці Мазепи. Також на них зазначено якому будинку вони належать.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо про те, що кияни знову почали скаржитися на те, що столиця перетворюється на смітник. Люди зовсім не хочуть стежити за містом. Мешканець Києва Олександр Гребінщиков дуже роздратований ситуацією, яка відбувається в столиці на даний момент. Справа в тому, що він проходив днями по вулиці Шолом-Алейхема, 12, і побачив там десятки розкиданих пакетів зі сміттям.

Також, "Знай.uа" писав, що після тривалого шторму на Азовському морі берегова лінія засмічена тоннами морських рослин. Їх намело на берег, де вони миттєво почали сохнути і розкладатися. Водорості як ніби "вишикувалися" в перешкоду, яка не дає можливості підійти до води.