У Франківську дитина отримала травми через зламану гойдалку. Про це розповіли у сюжеті телеканалу "402".

Мама постраждалої дівчинки розповіла, що пішла з дочкою на дитячий майданчик, що знаходиться поблизу нового житлового комплексу, який здали в березні.

Дитина вирішив покататись на гойдалці-пружинці, однак вона була несправна і завдала травму дівчинці.

"Дитина туди вилізла, зовні все було начебто справно, два рази катнулася і впала на спину, отримала травму і сильно злякалася. На наступний день на нозі була гематома", - розповіла мама постраждалої дівчинки.

Зламана гойдалка, фото, кадр з репортажу: канал 402

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До цієї справи долучилися і активісти, які зазначили, що це не єдина зламана гойдалка у Франківську. У зв'язку з цим вони вирішили скласти звернення до місцевої влади з проханням провести аудит по дитячим майданчикам.

"Хотіли б з допомогою ЗМІ, письмово теж звернемося з проханням провести аудит існуючих ігрових елементів. Ті, які є аварійними, ті, які є небезпечними, або закрити їх, щоб діти не могли травмуватися, або відремонтувати їх найближчим часом", - розповіла голова громадської організації "Мами Прикарпаття" Мар'яна Вершиніна.

Як виявилося, представники влади обізнані про проблему зламаних гойдалка на дитячих майданчиках. Вони звинувачують у всьому акти вандалізму, які відбуваються практично кожен раз, коли встановлюється новий дитячий майданчик.

"Ми кілька разів виправляємо і перевстановлюємо елементи обладнання. Тому потрібно, щоб батьки, коли приходять на майданчик, оглядали все. Ми не можемо бути постійно на тому майданчику і стежити за його станом"– прокоментував інженер з технічного нагляду УКБ міської ради Любомир Заводовський

В Івано-Франківську на дитячому майданчику травмувалася дитина

В Івано-Франківську на дитячому майданчику травмувалася дитина. Сталося це минулого тижня у дворі однієї з новобудов міста.

Geplaatst door Канал 402 op Donderdag 16 juli 2020

Нагадаємо, що у Павлограді Дніпропетровської області місцеві вандали зіпсували нову дитячу площадку, щоб паркуватися на ній на автомобілях.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові унікальну мозаїку "замурували" дешевою вагонкою

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові, відкрили боксерський ринг для учнів спортивної школи.