На Прикарпатті знову оголосили штормове попередження. Про це розповіли на порталі ДСНС Івано-Франковскойц області.

Повідомляється, що 17 липня по всій території Івано-Франківської області пройдуть грози, а також град.

Встановлений I рівень небезпеки — жовтий.

"Протягом доби 17 липня по області та місту очікуються грози, град. НМЯ 1 (1 рівень небезпеки, жовтий)", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Варто зазначити, що раніше в ДСНС звернулися до жителів Івано-Франківської області через лісові пожежі.

У службі повідомили, що в літній період існує велика загроза виникнення пожеж в лісових масивах. Основними причинами виникнення пожежі рятувальники назвали: грозові розряди, людський фактор, самозаймання торф'яної крихти і неконтрольоване загоряння сухої трави в умовах жаркої погоди.

Подібні пожежі значно знижують водоохоронні та інші корисні властивості лісу, знищують флору і фауну, завдають значних матеріальних збитків і несуть загрозу життю людей.

Тому ДСНС в Івано-Франківської області закликають мешканців бути уважними щодо багать у лісах та покинутих недопалків, які часто призводять до спалахів.

Нагадаємо, що в Україні кліматичні зони зміщуються на північ, а Полісся стає все більш схожим на степ. Смерчі, потужні зливи, ураганні вітри все частіше накривають Україну. Про це розповіла голова відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко. Самим неприємним синоптик вважає річну норму опадів, яка тепер виконується за кілька дощів у році.

Як повідомляв портал "Знай.иа" сире і дощове літо надало українцям невелику перепочинок, однак, судячи з усього, задоволення закінчується. Як повідомляє синоптик Наталія Діденко, українцям пора знову діставати парасольки. Найближчим часом нашу країну чекає нова порція сильних злив.

Також, "Знай.иа" писав, що не встигла Івано-Франківська область повністю оговтатися від негоди, як зливи з градом знову повернулися і"атакували" місцеве населення.