Франківчанка вирушила в зону АТО і успішно захищала Україну від російських окупантів. Про це Людмила Дем'яник, з позивним Катруся Стріла, розповіла в Інтерв'ю для видання "Фіртка".

Жінка вирушила на фронт у серпні 2014 року. Спочатку її не хотіли брати в армію і допускати до військових дій, тому їй довелося проявити наполегливість. Все ж, вона домоглася свого і змогла стати пліч-о-пліч з чоловіками на фронті.

"Я собі думала, що приїду на передову, мені дадуть в руки автомат – і я всіх "сєпарів" знищу (сміється, – ред.). Автомат мені, звичайно, ніхто не дав. Але воно і не дивно, спочатку зброї не вистачало навіть для хлопців. Хоча зіграло роль і те, що я жінка." - розповіла Людмила.

Згодом жінку визнали як повноцінного бійця української армії і вона довгий час захищала Україну від російських загарбників.

Людмила Дем'яник на фронті, фото: видання Сектор Правди

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

З війни Людмила повернулася в 2016 році і вирушила жити до Києва, замість Івано-Франківська.

"Якщо, наприклад, в Івано-Франківську відчуваєш себе вільно і без упереджень, бо все-таки тут люди ставляться з великою повагою до воїнів АТО, до ветеранів, то в Києві з цим чомусь складніше." - прокоментувала жінка.

У столиці Людмила спробувала адаптуватися до цивільного життя і разом з жінками-ветеранами відкрила об'єднання "Жіноча ветеранський рух". Дана організація успішно допомагає жінкам, які повернулися з бойових дій, знайти собі місце в цивільному суспільстві.

Жінка і далі продовжує адаптуватися до життя поза фронту, проте не може залишити військову діяльність.

Вона має дуже мале коло спілкування, яке складається із людей, що мають відношення до війни, і працює на оборонному підприємстві. Людмила не виключає можливості, що її знову можуть закликати на фронт і завжди готова стати на захист України.

"В 2018 році отримала первинне військове звання – я офіцер запасу. Я готова до мобілізації. Коли війна закінчиться нашою перемогою, то хочу працювати в освітньо-виховному напрямку." - зізналася Людмила.

Людмила Дем'яник на фронті, фото: видання Курс

Нагадаємо, що в Дніпрі ветеранів цинічно викинули з госпіталю

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові протестують ветерани АТО

Також,"Знай.uа" писав, що будинок ветерана АТО під Києвом поставили догори дном