Прикарпатець написав петицію на сайті президента України, в якій зажадав забезпечити всіх хворих на діабет технічними засобами та лікарськими препаратами для стабілізації та підтримки здоров'я.

У тексті петиції йдеться, що всіх, хто більш цукровий діабет необхідно безкоштовно, тобто за гроші платників податків забезпечити засобами для введення інсуліну (помпи, шприци, голки, шприц-ручки та інші), а також глюкометрами, тест-смужками до них. Також він вважає, що потрібно забезпечити всіх діабетиків України інсуліном без доплат в аптеках і безкоштовною медичною допомогою.

Сліпецький Юрій-Юліан Романович заявив у тексті своєї вимоги, що в Україні діабет дуже поширений і їм страждають мільйони людей і дітей. Він зазначив, що 3% випадків захворювання призводять до інвалідності. Також діабетики формують на 60-80% товариства сліпих. Майже половина діабетиків помирає від хронічної ниркової недостатності.

Автор петиції заявив, що на даний момент у діабетиків всієї країни є шанс не отримати інсулін вчасно. Дві третини технічних засобів та інсуліну фінансується з держбюджету, а решта з місцевих бюджетів. У результаті з-за недофінансування діабетики змушені купувати всі ці кошти за свої особисті гроші. Кожен хворий щомісяця витрачає на ці потреби 1500-6000 гривень. На медичні дослідження і аналізи діабетики змушені витрачати 8000-12 000 гривень з особистих грошових коштів. Юрій Сліпецький заявив, що так держава піклується про своїх громадян.

Нагадаємо, Знай писав, що у Львівській області чоловіка викинули з лікарні з гангреною і діабет.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знай повідомляв, що на Дніпропетровщині больномого діабет чоловіка принизили в ресторані.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні змінився перелік доступних ліків, які можна взяти або придбати в аптеці з невеликою доплатою.