Компенсація постраждалим внаслідок сильної негоди на Франківщині може так і не дійти до адресатів. Детальніше про це розповідає "ТСН" у своєму сюжеті.

Відомо, що нещодавно Уряд України виділив всім постраждалим від стихії регіонам західної частини країни півмільярда гривень. Ці гроші повинні були піти на відновлення інфраструктури в регіонах, а також на компенсації для постраждалих будинків, які затопило водою.

Франківчанам виділять лише п'яту частину компенсації від потопу / скріншот з відео

Проте, з кожним днем списки претендентів на компенсацію зменшуються, оскільки комісіям сільських рад не надали чітких вказівок, за яким необхідно визначати реальні масштаби збитку. За словами сільської голови Ныжнива Лесі Ковалюк, компенсація надаватиметься лише тим будинкам, які зайшла вода.

Франківчанам виділять лише п'яту частину компенсації від потопу / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Від грошей, виділених Урядом, лише п'яту частину роздадуть місцевим жителям в якості компенсації. Решті бюджет розподілять на відновлення інфраструктури, дамб і зміцнювальних конструкцій. На думку представників Облдержадміністрації, зміцнення дамб є пріоритетним завданням.

Нагадаємо, що на Луганщині другу добу палає масштабна пожежа

Як повідомляв портал "Знай.иа", українські регіони підуть під воду

Також,"Знай.иа" писав, що велика вода вдарила по Прикарпаттю з новою силою