На Івано-Франківщині правоохоронці провели обшуки в кількох лісових господарствах із-за незаконної вирубки лісу. Причетність співробітників цих господарств встановили в ході досудового розслідування. Також було встановлено, що дані особи зловживали своїм службовим становищем і приймали незаконні рішення. Про це пише прес-служба Нацполиции Івано-Франківської області.

Обшуки на Івано-Франківщині Фото: Нацполиция

У процесі розслідування було встановлено, що дані посадові особи діяли не самостійно, а з суб'єктами підприємницької діяльності. Останні працюють у сфері надання послуг по лісозаготівлях. Вони вносили неправдиві дані в офіційні документи по лісозаготівлях з метою отримання незаконної вигоди від вирубки лісу.

Поліція встановила низку осіб, які за попередніми даними причетні до скоєння правопорушення. Щодо їх на даний момент триває слідство.

Обшуки на Івано-Франківщині Фото: Нацполиция

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

9 липня були проведені обшуки з залученням спеціальних підрозділів поліції, КОРД і інших структур. 14 обшуків проводилися в місцях проживання і ведення господарської діяльності причетних до порушення законодавства осіб. Під час операції були вилучені речі, техніка і документи, які можуть бути доказом провини даних осіб. Крім того, під час обшуків було виявлено та вилучено великі обсяги деревини, підготовленої до реалізації.

Правоохоронці нагрянули і на пилорами, щоб перевірити законність їх роботи. Під час цього рейду було виявлено деревина різних порід без супровідних документів. Поліція продовжує працювати над розслідування справи щодо незаконної вирубки лісу на івано-Франківщині.

Нагадаємо Знай писав, що на Закарпатті виявили лісгоспи, які незаконно рубали дерева.

Знай повідомляв, що ДБР виявили керівників лісгоспів, які займалися незаконною вирубкою лісів.

Нещодавно Знай передавав, що на Луганщині військові допомогли знайти винуватця масштабних лісових пожеж.