Українці віддають данину пам'яті герою Майдану, одному з Небесної сотні, Роману Гурику. Про це повідомив активіст Петро Пісак на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Пісак звернувся до всіх українців з проханням вшанувати пам'ять загиблого героя.

"Просимо Вас пом'янути загиблого героя на майдані з м. Івано-Франківськ Романа Гурика, помолитися за упокій його душі та за всіх героїв України", - написав Петро Пісак.

Повідомлення Петра Пісака, скріншот: Facebook

На момент подій Майдану Роману Гурику було всього 19 років. Він був одним з тих, хто віддав життя за Україну і став одним з головних символів революції.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Рома навчався на факультеті психології Прикарпатського університету імені Стефаника. Не дивлячись на це, він не визначився, ким хотів стати. Хлопець мріяв бути капітаном далекого плавання, актором і винахідником.

Також він багато думав про дівчину на ім'я Оля. Роман обіцяв ніколи не залишати її в біді і мріяв про сім'ю і дітей.

Одне з останніх фото Романа Гурика: Українська правда

У юнака також була активна політична позиція і він завжди хотів кращого для свого народу. Тому, коли в ніч з 29 на 30 листопада співробітники беркута знищили наметове містечко на Майдані, Роман не зміг сидіти на місці.

20 лютого 2014 року Роман Гурик опинився в справжньому пеклі на Інститутській. Життя 19-річного хлопця обірвав постріл в голову.

Нагадаємо, раніше жителі Києва підтримали українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.uа", обурення мітингувальників накрило Зеленського на Одещині

Також, "Знай.uа" писав, що Зеленський не стримав дане слово перед шахтарями по погашенню боргів