Мешканці Франківська вийшли на акцію протесту на підтримку української мови. Про це розповів глава міста Руслан Марцінків на своїй сторінці в соцмережі Fcaebook.

Повідомляється, що на віче на підтримку української мови вийшли близько 300 осіб. Серед учасників заходу були представники партій: "Свобода", "Європейська солідарність", і "Національний корпус". Також були присутні представники національних організацій, ветерани АТО і звичайні громадяни.

Віче на підтримку української мови у Франківську, фото Пивовар Павло, Facebook Руслан Марцінків

Всі вони вийшли на акцію для того, щоб задекларувати свою позицію проти обмежень функціонування української мови та проти русифікації України, яка, на їх думку, почала набирати обертів після приходу до влади Володимира Зеленського та його партії "Слуга народу".

"Пам'ятаю, що саме наше місто було рушійною силою змін. І знову франківці ініціювали таке віче, яке відбудеться і в інших містах." - написав Руслан Марцінків.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також Марцінків висловив невдоволення, що в незалежній країні люди повинні виходити на вулиці для захисту однієї з основ державності. Разом з тим його порадував той факт, що безліч людей приєдналися до даної акції.

Повідомлення Руслана Марцінківа, скріншот: Facebook

Під час віче виступив і сам Марцінків. Відео зі своєю промовою він також розмістив на сторінці в соцмережі Facebook.

“Ми всі прийшли на Вічевий Майдан, щоб сказати рішуче “ні” перегляд закону про українську мову. Ми з вами розуміємо, що наш ворог підступний, він сидить у Москві, а боротьба триває як на східному фронті, так і на внутрішньому фронті. І одна з складових цієї боротьби – це українська мова… Ми повинні сказати категоричне “ні!” цій загарбницькій владі, яка знищує все українське!” - Марцінків заявив під час віче.

Захистимо мову!💪🏻🇺🇦

Geplaatst door Руслан Марцінків op Zondag 5 juli 2020

Нагадаємо, раніше Зеленський не стримав дане слово перед шахтарями по погашенню боргів

Як повідомляв портал "Знай.uа" обурення мітингувальників накрило Зеленського на Одещині

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві загрожують порубати слуг народу Зеленського