На Франківщині, футбольний стадіон перед матчем готує пара коней. Про це розповіли у виданні "Пік".

Повідомляється, що тисменицький футбольний стадіон, використовуючи екологічно чисту технологію трамбування поля, щодня старанно обслуговує 63-річний місцевий житель.

Чоловіка звати Мирон Квочак. У минулому він був футболістом, а нині працює адміністратором стадіону.

"Я давно тут грав у футбол, і покинути улюблене місце не хотів, тому досі працюю. А ще, крім футболу, я господарством займався і займаюся. 35 років коней утримую. Тепер гривасті мені допомагають упорядковувати стадіон", - розповів Мирон Квочак.

Технологію догляду за полем Мирон Квочак винайшов самостійно.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Спочатку він косить траву поля, щоб вирівняти його. Крім того, цією травою він годує коней, тому вона не пропадає даремно.

Далі він обкатує футбольне поле розміром 102 на 74 метри за допомогою саморобного катка вагою 800 кілограмів в який запрягає коней.

"Зробив його з старого асфальтового катка, вал зверху покрив товстим металевим листом жерсті. Щоб поле було гладким, я його бороную і втрамбовую. Для цього борону чіпляю на спеціальні ланцюжки спереду, а каток — позаду. Все це тягнуть коні" - прокоментував чоловік.

Для повного обслуговування футбольного поля чоловікові необхідно три години. Йому також допомагають онуки 18 і 9 років.

Коней звуть Юрчик і Каштан і вони, як і господар, обожнюють футбол і завжди уважно спостерігають за кожною грою, однак на відміну від людей, роблять це дуже тихо.

Коні на тисменицькому стадіоні, фото: Пік

Нагадаємо, що у Києві п'яний "принц" на коні галопом вдерся в супермаркет

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Дніпром дівчині повернули викраденого коня

Також, "Знай.uа" писав, що на Тернопільщині табун коней окупував місто