У Карпатах спостерігається масове цвітіння червоної рути. Про це розповіли у виданні "Укрінформ".

Повідомляється, що на Чорногірському і Мармарошському хребтах Карпатських гір масово розквітли карпатські рододендрони, які також називають червоною рутою. Пік цвітіння рути настане через тиждень, а триватиме воно більше 14 днів.

У зв'язку з цим місцеві гіди рекомендують всім туристам, які можуть здійснити подорож в Карпати під час пандемії, запланувати туристичну поїздку найближчим часом.

За їх словами, даний період є ідеальним для походів, як самостійно, так і невеликими групами. Однак слід враховувати погодні умови в регіоні, адже черех велику повінь в Карпатах розмило безліч доріг.

“Якщо хочете побачити червону руту, варто поспішати - тому що одна хороша гроза з градом на Чорногорі може відразу збити все цвітіння” - підкреслив екскурсовод Сергій Прокіп.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Цвітіння червоної рути в Карпатах, фото: Укрінформ

У період цвітіння червоної рути в Карпатах організовують безліч турів. Вартість одного тематичного походу має цінник від 800 до 1200 гривень. Домовлятися про похід краще заздалегідь. До того ж, в даний момент туристів в Карпатах дуже мало через карантин, тому тут раді кожному.

Крім цього гіди попереджають, що гори не люблять і не прощають легковажності, тому вирушаючи в похід, потрібно користуватися послугами екскурсоводів, також не слід забувати і про спеціальний одяг, взуття та інше спорядження.

Цвітіння червоної рути в Карпатах, фото: Укрінформ

Нагадаємо, раніше нічні карпати взяли в полон туриста з Києва.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Ірина Федишин похвалилася райським відпочинком в Карпатах

Також "Знай.uа" писав, що Карпати зникають з лиця Землі.