На Франківщині в Карпатах розквітли рідкісні і дуже красиві квіти. Про це розповів відомий гірський рятувальник Василь Фіцак на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що в цьому році в Карпатах можна спостерігати досить рідкісне явище — масове цвітіння анемони.

Також Фицак додав, що ці квіти зустрічаються не часто і занесені в Червону книгу України.

"Гриняви. Цвіте анемона нарцисоцвіта. Вид занесений до ЧКУ. Вперше вдалося бачити масове цвітіння. Краса неймовірна." - написав Василь Фіцак.

Повідомлення Василя Фіцака: Facebook

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

До публікації він додав кілька знімків на яких можна побачити гарні білі квіти, які розбавляють зелену траву що росте посеред гір.

Квіти в Карпатах, Василь Фіцак: Facebook

Анемона нарцисоцвіта - багаторічна трав'яниста рослина з мичкуватою кореневою системою, короткими кореневищами і напіврозетковими моноподіальними надземними пагонами.

Стебла 10-50 см заввишки, з прикореневою розеткою і приквітковим покривалом. Прикореневі листки з трійчасто-розсіченими пластинками п'ятикутної або майже округлої форми.

Зонтиковидні Суцвіття, іноді квітки поодинокі. Листків приквіткового покривала три чи більше, вони сидячі, трійчастонадрізні або роздільні, ромбово-овальні. Оцвітина біла.

Цвіте в червні-липні, плодоносить у липні-серпні. Розмноження виключно насінневе.

Гриняви. Цвіте анемона нарцисоцвіта. Вид занесений до ЧКУ. Вперше вдалось бачити масове цвітіння. Краса неймовірна.

Geplaatst door Vasyl Fitsak op Woensdag 17 juni 2020

Нагадаємо, раніше у Львові розквітли квіти після дощу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві розквітло унікальне тюльпанове дерево.

Також "Знай.uа" писав, що в Дніпрі розквітло унікальне дерево з Китаю.