Володимир Зеленський прибув в Івано-Франківську область і поспілкувався з жителями села Ланчин, яке повністю затопило після повені. Про це розповіли в новинному сюжеті телеканалу "Інтер".

Повідомляється, що село Ланчин отримало величезний збиток в результаті повені. Вулиці повністю затопило, а вода знищила все нажите непосильною працею майно людей.

"Моментально, п'ять хвилин, я кричала, вода вже була на сходах. Я розбудила сина, а він і каже: "Мамо, ми звідси не вийдемо". Я кажу: "Як не вийдемо?"…. Нас човном звідси забирали" - поділилася мешканка Ланчина Світлана Вірстюк.

Проте є й такі будинки, які стихія повністю знищила і залишила людей без житла.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Там де мій брат живе ні дома ні, ні стайні, нічого. Будинок взагалі змило. Літньої кухні немає. Навіть фундаменту немає. А в другій новій хаті колоди вибили дірку." - розповіла місцева мешканка Анна Демник.

Володимир Зеленський заявив, що уряд буде допомагати людям і для цього вже виділили суму в 750 мільйонів гривень.

"Почистимо вулиці, добудуємо будівлі, а там де знесені повністю, сьогодні ми бачили такі приклади, там треба просто пересилити, купимо їм ту чи іншу будівлю. Обов'язково допоможемо." - підкреслив президент.

В даний момент в селі вже знаходяться рятувальники і співробітники нацгвардії які займаються ліквідацією наслідків стихії.

Нагадаємо, раніше в мережі показали наслідки повені на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Зеленський завалить Прикарпаття Гуманітарною допомогою

Також, "Знай.uа" писав, що в Яремче під жінкою з дитиною обвалився асфальт.