В Івано-Франківській області покращується ситуація з повенями. Про це повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків під час брифінгу.

Марцінків розповів, що рівень води в річці Бистриця знизився на півтора метри.

"Негода, на щастя, йде. Вода вже зменшилася майже на півтора метри в нашій Бистриці. Десь більше сходить Бистриця-Солотвинська, менше – Бистриця-Надвірнянська. Але йде падіння річки" - зазначив Марцінків.

Допомога жителям Тисменицького району, фото: Facebook ДСНС Івано-Франківської області

Він додав, що не дивлячись на зниження рівня води у міста все ж є ряд проблемних питань. Це підтоплення дитячого садка і ряду будівель на мікрорайоні Хіміків Тролейбусної через яке відключилася електрика в декількох будинках

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також мер Франківська додав, що сьогодні планується проведення робіт на дамбі села Бортники та Митинці.

"Каміння придбане, для того, щоб провести тимчасові роботи", - зазначив глава Франківська.

Рятувальні роботи в Галичі, фото: Facebook ДСНС Івано-Франківської області

Крім цього Марцінків закликав усіх постраждалих від повені звернутися в органи самоврядування з актами про завдані збитки.

"Хочу попросити всіх. Якщо є збитки, у вас підтоплено будинок, будь ласка, роздрукуйте фотографії, складіть хоча б приблизний акт, нехай сусіди підпишуться. Такі акти потрібні будуть потім для виплати компенсації", - сказав Руслан Марцінків.

Оперативно про стан справ || 25.06.2020 9:00

Geplaatst door Руслан Марцінків op Woensdag 24 juni 2020

Нагадаємо, раніше річка Чорний Черемош вийшла з берегів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", синоптики спрогнозували масштабні повені в Україні.

Також "Знай.uа" писав, що Шмигаль відправився на Франківщину для ліквідації наслідків потопу.