Мешканці Прикараптья можуть спостерігати дуже рідкісне і гарне явище — цвітіння смереки. Про це розповів користувач Facebook Роман Клим.

Він написав, що цвітіння смереки на Франківщині це дуже рідкісне явище, яке можна спостерігати раз на 4 роки.

"Цвітіння смереки - диво дивне. Спостерігати його можна приблизно раз в чотири роки." - написав Роман Клим.

До публікації Роман додав кілька фотографій квітучої смереки та відзначив їх авторів.

"Фото: Юра Solomčenko, Василь Manulâk" - додав Роман Клим.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Повідомлення Романа Клима: Facebook

На знімках можна побачити гарні шишки смереки, які отримали червонуватий відтінок і чудово контрастують на тлі зелених гілок дерев.

Смерека — рід вічнозелених лісоутворюючі голонасінних рослин родини Соснові. Характерна особливість смерек — шишки у них, як і у справжніх кедрів, на відміну від більшості інших хвойних сімейства соснових, ростуть вгору і розпадаються ще на деревах, залишаючи після себе лише стрижні, а хвоя плоска.

Деревина смереки вживається в будівництві, целюлозно-паперовій промисловості, столярному та меблевому виробництві. В Сибіру вони являють собою багаті мисливські угіддя.

З кори одержують смерековий бальзам, з хвої — ефірне смерекове масло. Використовується в озелененні. Через чутливість до атмосферного забруднення, смерека непридатна для розведення біля фабрик і заводів, уздовж автомагістралей і т. д..

Смерекові ліси мають кліматорегулююче, водорегулююче, водоохоронне і грунтозахисне значення.

Квітуча ялиця, фото: Facebook Роман Клим

Нагадаємо, раніше у Києві розквітло унікальне тюльпанове дерево.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові після дощу розквітли троянди.

Також "Знай.uа" писав, що в Дніпрі розквітло унікальне дерево з Китаю.