На Франківщині негода залишила без житла жінку з дитиною. Про це розповіли на порталі "Суспільне".

Повідомляється, що у селі Хороцеве в Білоберізській ОТГ селевий потік, що зійшов з гір, засипав камінням і брудом житло матері-одиначки Руслани Кубайчук.

Жінка виховує двох дітей. Її старша дочка — інвалід з дитинства. Крім будинку в них нічого немає

Селевий потік знищив все: одяг, меблі, кухонну техніку, телевізор, підлогу та стіни будинку.

Дім Руслани Кубайчук, фото: Суспільне

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Я не бачила, як це сталося, сусідка подзвонила і сказала. Слава Богу, що нас не було в хаті, ніхто б не врятував" - прокоментувала Руслана Кубайчук.

Жінка живе з молодшою дочкою, старша — у сусідньому селі. Після трагедії їх прийняла до себе сусідка.

"Вона не має, де жити, у неї дитина маленька. Куди вона піде? А у мене є де жити, хай іде. Як кажуть, хліб, вода є, а все інше, сподіваюся, держава їй допоможе", - сказала місцева мешканка Іванна Дмитрюк.

Жінці також видали допомогу з бюджету ОТГ у розмірі 5 тисяч гривень.

"Тут нічого відновлювати, треба будувати новий будинок. Пані Руслана має земельну ділянку, будемо виробляти всі документи, змінювати цільове призначення. Будемо просити про допомогу район, область, державу." - прокоментував глава Білоберізької ОТГ Дмитро Іванюк.

На позачерговій сесії Білоберізької ОТГ було вирішено всі сили кинути на допомогу Руслані Кубайчук у відновленні її будинку.

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів заявив, що йому відомо про цю ситуацію і місцева влада обов'язково прийме заходи.

"Будемо швидко реагувати в питанні будівництва або придбання нового житла. Є кілька варіантів. Розумієте, не можливо раз і побудувати. За бюджетні кошти це буде важко зробити, будемо задіювати резервні фонди", - додав Віталій Федорів.

Нагадаємо, раніше під Харковом град знищив працю людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві стихія посилить карантин.

Також "Знай.uа" писав, що Тернополян попередили про негоду.