На Франківщині було помічено рідкісне і гарне явище. Про це розповіли користувачі соцмережі Facebook.

Повідомляється, що жителі міста Калуш стали масово публікувати знімки подвійної веселки, яка з'явилася над містом після дощу.

На знімках можна побачити велику веселку, яка розкинулася в небі. Вона має досить великий розмір і її видно з багатьох точок міста.

Веселка має чіткі обриси і гарно грає барвами на небі після дощу.

Придивившись, на фото можна побачити другу веселку, яка, не дивлячись на великі розміри, ледве проглядається і практично розчиняється на тлі неба.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Подвійна веселка на Франківщині, фото: Facebook

Веселка — оптичне явище в атмосфері, що являє собою одну, дві чи декілька різнокольорових дуг, що спостерігаються на фоні хмари, якщо вона розташована проти Сонця.

Веселка виникає внаслідок заломлення та відбиття сонячного світла в краплях дощу, які знаходяться в процесі падіння. Ці крапельки по-різному заломлюють світло, в результаті чого білий колір розкладається на спектр.

Спостерігач, який стоїть спиною до джерела світла, бачить різнокольорове світіння, яке виходить з простору у формі великої дуги.

Традиційно умовно виділяють сім кольорів веселки в послідовності зменшення довжини світлової хвилі: червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій і фіолетовий.

Подвійна веселка на Франківщині, фото: Facebook

Нагадаємо, раніше над Тернополем засікли подвійну веселку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Кирилівці після дощу з'явилася веселка.

Також "Знай.uа" писав, що над Харковом виникла подвійна веселка.