Закарпаття поділять між Львівською та Франківською областями. Про це розповів колишній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль в ефірі одного з центральних телеканалів.

Перш за все Москаль негативно висловився про реформу децентралізації влади і зазначив, що другий її етап призвів до розвалу районних рад, які тепер просто не мають коштів.

"Я, будучи головою Закарпатської ОДА, ніякі реформи не сприймав. Мене там місцева преса критикувала, що я не реформатор, а сьогодні всі дивляться, що так, як кажуть в Одесі: "Таки так!". Я не є мешканцем Закарпаття, але я хочу туди знову приїхати і щоб мені не кидали каміння в спину, обзивали." - сказав Геннадій Москаль.

Він зазначив, що завдяки реформі децентралізації зникне Закарпатська область. За його словами, також зникнуть міста обласного підпорядкування, такі як Мукачево, Хуст, Ужгород і т. д.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У Верховній Раді мені прийшов проект постанови, замість 13 районів буде тільки 5, а то взагалі має бути 3. І ці громади, які так боролися за об'єднання, заженуть у нові районні ради. Вони ж були самостійними, на пряму мали відносини з Кабінетом Міністрів." - підкреслив колишній голова Закарпатської ОДА.

Москаль додав, що область на 5 районів нікому не потрібна, тому Хустський та Рахівський райони перейдуть до Івано-Франківської області, а решта території — до Львівської.

"Все! І тоді вже не буде проблем з угорцями, так вважають у Києві, не буде проблем з місцевими, як вони кажуть, сепаратистами. Ну… ви хотіли своїми руками знищити область? Ось знищуйте!" - підсумував Геннадій Москаль.

Нагадаємо, раніше небо над Львовом захопили дрони з отрутою.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в селі під Тернополем прорвало трубу.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві перенесуть могилу генерала Ватутіна.