Франківчани мають величезний борг. Про це заявила директор КП "Теплий дім" Наталія Ярощук на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківська 4 червня.

Вона повідомила, що загальний борг мешканців Франківська перед підприємством "Теплий дім" становить майже 10 мільйонів гривень.

"Споживачі неохоче погашають старі борги, при тому що поточну заборгованість, в основному, оплачують. Для вирішення цієї проблеми в минулому році ми провели реорганізацію відділу по роботі зі споживачами. Після передачі в ЦНАП функцій пов'язаних з паспортним обліком та видачею довідок населенню ми вивели з штатного розкладу посади паспортистів, а інші співробітники відділу були переорієнтовані на роботу з боржниками", - зазначила Наталія Ярощук.

Вона додала, що з боржниками постійно працює юридичний відділ. Також їм розсилають СМС-повідомлення і листи з інформацією про борги.

Варто зазначити, що Франківчани зібрали велику кількість боргів за комунальні послуги на карантині.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Показники боргів за травень 2020 року перевищують показники попереднього року на 15%.

В уряді заявили, що до 1 липня пеня за борги нараховуватися не буде. Однак фахівці рекомендують не зволікати з виплатою боргів, адже платити все одно доведеться і краще зробити це відразу.

Нагадаємо, раніше аферисти почали забирати землі українців.

Як повідомляв портал "Знай.uа" запорожці ризикують викинути мільйони на звалище.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові дітям не дають вчитися в школі через борги батьків.