В Кабміні анонсували повноцінне відкриття ресторанів і кав'ярень. Про це розповіли у виданні "Бабель", посилаючись на Міністерство охорони здоров'я.

Повідомляється, що з 5 червня, за вказівкою Міністерства охорони здоров'я, ресторани та кав'ярні зможуть приймати клієнтів не лише на літніх майданчиках, але і всередині приміщень. Однак, для цього необхідно буде дотримуватися протиепідемічних заходів.

Умови, яких необхідно дотримуватися для повноцінної роботи ресторанів:

1. Перед початком роботи обов'язкова перевірка температури тіла співробітників. Якщо температура тіла вище 37,2, таких людей заборонено допускати до роботи.

2. Біля входу в заклад, а також біля місця прийому замовлень має бути зона для обробки рук антисептиком.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

3. У закладах, біля місць скупчення людей, обов'язкова наявність відповідного маркування для дотримання відстані не менше 1,5 метри.

4. Відстань між сусідніми столами не повинна бути меншою ніж 1,5 метри і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років).

5. Меню повинні розміщувати при вході для безконтактного ознайомлення. Також допускається меню з матеріалу, який можна продезінфікувати або видача одноразових паперових меню.

6. Видача замовлень в багаторазовому посуді дозволяється тільки якщо у закладу є можливість обробити його при високій температурі.

7. Всі столові прилади обов'язково повинні знаходитися в індивідуальних упаковках.

Основні заборони для закладів на час карантину:

1. Самостійний вхід відвідувачів у заклад.

2. функціонування дитячих кімнат.

3. Проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних заходів за участю понад 10 осіб.

4. Приготування їжі на відкритих кухнях, крім тих, які мають огородження від відвідувачів.

5. Фукнціонування зон самообслуговування.

6. Черги в приміщенні закладу.

Адміністрація установ повинна забезпечити:

1. Наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах.

2. Регулярне проведення вологого прибирання (не рідше, ніж раз у 2 години, а також на початку і в кінці робочого дня) виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників.

3. Централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.

Основні вимоги до відвідувачів закладів:

1. Обробити руки антисептиком перед входом.

2. Обов'язкове дотримання соціальної дистанції в 1,5 метри.

3. Заходити і пересуватися по закладу в захисній масці.

Нагадаємо, раніше киянам напророкували літо в масках.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові не послаблять карантин.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні можуть продовжити карантин.