В Івано-Франківську відклали введення абонплати за воду. Про це розповіли у виданні "Бліц-Інфо", посилаючись на повідомлення "Водоекотехпрому".

Повідомляється, що у Франківську з 1 травня планували ввести абонентську плату за воду. Однак через карантин цю інновацію перенесли мінімум на 5 місяців.

Прессекретарь "Водоекотехпрому" Володимир Шпег розповів кореспондентам видання, що абонплата за воду буде обов'язковим тарифом і не буде залежати від того, чи має споживач договір на послугу постачання води і водовідведення. При цьому, точну суму тарифу комунальники поки не можуть назвати.

"Якщо б абонплату ввели в травні, то франківці платили за 32 гривні, зараз же сума невідома. Загалом, розмір абонплати за рік повинен був змінюватися тричі. Граничну цифру встановлює Уряд, тому ми не можемо встановити ні більшу, ні меншу суму", - додав Володимир Шпег.

Даний тариф не будуть виносити в окрему квитанцію. Його включать в загальну платіжку і вилучать у спеціальну колонку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В даний момент відомо, що абонентська плата буде включати в себе:

- послугу друкування та доставки рахунків.

- прийом та адміністрування платежів.

- звіряння розрахунків за надані послуги.

- перевірку лічильників у квартирах ( раз у 4 роки).

Варто зазначити, що абонентську плату ввели в 2017 році. Відповідно до законодавства її розмір може переглядатися водоканалом у разі подорожчання матеріалів і послуг. Граничний розмір абонентської плати визначає Кабінет Міністрів України.

Івано-Франківськ, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, раніше в мережі розповіли, як в Україні змінилися тарифи за час карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові відключать подачу гарячої води.

Також "Знай.uа" писав, що Пальчевський прокоментував зростання тарифів.